Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник здійснив візит до Белізу

Дата: 06.03.2023 13:15
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник здійснив візит до Белізу, який став першим візитом українського високопосадовця в історії двосторонніх відносин України та Белізу.

Під час зустрічі з керівником офісу Прем’єр-міністра Белізу Леслі Стюартом український дипломат поінформував белізьку сторону про руйнівні наслідки повномасштабної агресії РФ в Україні, яка триває вже рік, та війни, яку Росія веде проти нашої держави вже понад дев’ять років.

Заступника міністра закордонних справ України прийняв міністр закордонних справ, міжнародної торгівлі та імміграції Белізу Імон Кортні, який наголосив на солідарності Белізу з українським народом, рішуче засудив незаконну й непровоковану агресію РФ, та запевнив у готовності Уряду Белізу залучитися до процесу притягнення РФ до відповідальності за скоєні злочини.

Андрій Мельник та заступниця міністра закордонних справ Белізу Амалія Май провели перший раунд політичних консультацій, у розвиток домовленостей відповідно до Меморандуму між МЗС України і Белізу щодо запровадження механізму політичних консультацій від 23 вересня 2022 року. Сторони обговорили низку питань двостороннього порядку денного та шляхи інтенсифікації співробітництва в рамках міжнародних організацій.

Андрій Мельник провів прес-конференцію для низки провідних белізьких ЗМІ, у ході якої подякував Уряду та народу Белізу за непохитну підтримку з перших днів війни РФ в Україні, наголосив на важливості долучення Белізу до ініціативи Президента Володимира Зеленського «Формула миру» та запровадження санкцій проти російського бізнесу.

Джерело: Міністерство закордонних справ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано