Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Андрій Єрмак провів зустріч із членами робочої групи щодо участі України в ОЕСР

Дата: 30.03.2023 10:04
Кількість переглядів: 350

 

 

Андрій Єрмак провів зустріч із членами робочої групи щодо участі України в ОЕСР

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч із членами української робочої групи щодо участі України в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). 

Учасники обговорили перебіг роботи над законопроектом щодо відповідальності юридичних осіб за міжнародне хабарництво. Запровадження ефективних і дієвих механізмів боротьби з корупцією є однією з умов участі нашої країни у Робочій групі ОЕСР з питань боротьби з хабарництвом.

Фото без опису

«Пам’ятаючи про концепцію, яку ми обговорювали минулого разу, я хотів би сконцентруватися на двох напрямах: зворотний зв’язок ОЕСР щодо самої концепції та напрацювання відповідного проекту закону», — звернувся Андрій Єрмак до присутніх. 

«Маємо обговорити, як працювати з цією категорією злочинів, і визначитися, чи відповідає напрацьований законопроект ідеям і рекомендаціям ОЕСР, що треба змінити, що додати, і заслухати експертну думку представників НАБУ та САП», — додав він.

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов зі свого боку зазначив, що питання цього законодавства доволі складне, оскільки не існує уніфікованого світового підходу щодо відповідальності юридичних осіб у міжнародних ділових операціях, який можна було б використати при розробці вітчизняного законодавства.

«Є різні моделі застосування механізму відповідальності юридичних осіб у різних країнах, тому ми обговорили свої напрацювання й передали ОЕСР, отримали від них первинну оцінку нашої концепції та законопроекту. Попередньо обмінялися думками. Питання є, і наше завдання — їх розв'язати, адаптувавши до концепції запровадження відповідальності юридичних осіб, яка задовольняє всіх», — сказав Андрій Смирнов.

Фото без опису

За його словами, нині розглядаються основна та альтернативна робочі моделі того, яким шляхом можна йти у розробці українського законодавства щодо відповідальності юридичної особи за згадані злочини. Йдеться про заходи адміністративної та цивільної відповідальності, які є похідними від кримінального провадження, що розслідуватиметься НАБУ. 

Учасники зустрічі обговорили нюанси кожного з напрямів, щоб обрати саме ту концепцію, яка буде максимально ефективною та оптимальною в українському правовому середовищі.

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано