Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Врегульовано процедуру отримання витягу з Єдиного державного реєстру тварин в електронному вигляді

Дата: 04.05.2023 10:07
Кількість переглядів: 328

Фото без опису

На державному рівні врегульовано процедуру отримання витягу з Єдиного державного реєстру тварин в електронному вигляді.

Статтею 5 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин» передбачено, що юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин зобов’язані ідентифікувати усіх тварин в господарстві.

Ідентифікації і реєстрації підлягають усі тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України.

Ідентифікація є обов’язковою для всіх власників тварин, які займаються розведенням і утриманням, торгівлею, транспортуванням тварин, проводять їх забій та утилізацію.

Метою проведення ідентифікації тварин є створення постійного контролю за обліком та переміщенням тварин, що дає можливість контролювати епізоотичний стан у тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику їх здоров’я, а як наслідок – здоров’я людей шляхом забезпечення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами.

Також, ідентифікація тварин надає можливість визначити достовірну інформацією про походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу – від її виробництва до реалізації.

Держпродспоживслужбою підготовлено презентаційні матеріали: «Ідентифікація тварин та алгоритм надання відомостей з Єдиного державного реєстру тварин фізичним та юридичним особам у вигляді витягу» для ознайомлення представників органів місцевого самоврядування, підприємств, які здійснюють діяльність в галузі тваринництва, а також власників тварин в приватному секторі.

З метою спрощення процедури видачі структурними підрозділами Держпродспоживслужби витягу з Єдиного державного реєстру тварин юридичним та фізичним особам, які є власниками тварин, в паперовому вигляді, Держпродспоживслужбою прийнято наказ від 14.04.2023 № 258 «Про видачу витягів з Єдиного державного реєстру тварин», яким врегульовано процедуру отримання витягу шляхом електронного документообігу.

Джерело: Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано