Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

КОРОНАВІРУС ПОВЕРТАЄТЬСЯ!

Дата: 11.10.2023 12:50
Кількість переглядів: 81

 

Нажаль, коронавірус нікуди не дівся, він знову повертається! Напочатку епідемічного сезону з грипу та ГРВІ з 01.10.2023 року згідно наказу МОЗ України фахівцями Доропільської філії ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ» відновлено моніторинг епідемічної ситуації поширення грипу та ГРВІ, у тому числі COVID-19 на підпорядкованій філії територіях.

На минулому тижні,  у період з 02.10 по 08.10.2023, серед населення Добропільської ОТГ був зареєстрований 1 випадок захворювання на COVID-19. На цьому тижні, тільки за два дні (09-10.10.2023)  зареєстровано 13 випадків захворювання, з них на території Добропільської ОТГ- 12 випадків, на території Білозерської ОТГ – 1 випадок. Випадків захворювань на COVID-19 на території Криворізької та Шахівської ОТГ за аналогічний період не зареєстровано.

Вкотре Вам нагадуємо, що небезпека захворювання на COVID-19 полягає в тому, що на початковій стадії його симптоми можна сплутати з проявами застуди. Неправильне або несвоєчасне лікування COVID-19 може призвести до розвитку важких ускладнень - запалення легень і дихальної недостатності. У групі ризику знаходяться люди, старші за 65 років, а також люди з хронічними захворюваннями. У них підвищена ймовірність розвитку ускладнень.

КНП «Добропільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Добропільської  міської ради отримав безкоштовну вакцину COMIRNATI Tris (Пфайзер). Запрошуємо всіх бажаючих пройти вакцинацію від COVID-19 (кабінет щеплення КНП «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №3» м.Білицьке та кабінет щеплення КНП «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №1» м.Добропілля). Також пункти щеплення проти коронаврусної інфекції є на території  кожної громади. Незабаром у всіх пунктах щеплення з’являться вакцини від COVID-19.  Вакцинація – збереже життя!

Не нехтуйте своїм здоров’ям та дотримуйтеся простих правил запобігання коронавірусної інфекції:

- часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;

- під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою

серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;

- уникайте близького контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

- якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря.

Як запобігти поширенню інфекції:

- якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно міняти/знезаражувати);

- необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.

Слідкуйте за своїм здоров’ям і своєчасно звертайтеся за медичною допомогою.

 

 

Добропільська філія ДУ «Донецький ОЦКПХ МОЗ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано