Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

27 жовтня – День української писемності та мови у Шахівській громаді

Дата: 27.10.2023 13:28
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

 

    Українська мова офіційно визнана однією з найкрасивіших:  вона посідає друге місце у світі за мелодійністю (після італійської) й третє за красою лексики (після французької та перської). Шахівська сільська територіальна громада радо зустрічає День української писемності та мови інформаційним інтерактивним заходом: «Що для мене є українська писемність та мова». Працівники та мешканці громади із задоволенням висловлювали компліментисвоїй улюбленій калиновій!

Крім того, закладами культури та бібліотеками проведено наступні заходи, а саме:

  • Книжкова виставка: «Буде мова – буде і народ». Читання дітьми віршів про мову - Никанорівський СБК, Никанорівська сільська бібліотека.
  • Книжкова виставка: «Чарівний світ української мови»; мовний калейдоскоп: «Слово до слова - складається мова»; поетичний коктейль: «Звучи, наша мово, над світом крилато!»; екскурс у давнину: «Загадки писемного знаку» - Золотоколодязька сільська бібліотека.
  • Виховна година: «Любіть Україну і мову її солов’їну» - Торецький СБК.
  • Участь у Всеукраїнському радіодиктанту національної єдності, який наживо транслювався 27.10.23 в ефірі телеканалу Суспільне Культура та на всіх регіональних каналах та діджитал-платформах Суспільного» - сільські будинки культури  Шахівської СТГ.

За інформацією відділу освіти та соціально-гуманітарної роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано