A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Увага! Інформація для підприємств, установ та організацій на території Шахівської ТГ.

Дата: 08.11.2023 15:28
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

За результатами проведення онлайн наради під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима ФІЛАШКІНА з питань бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, яка відбулась 03.11.2023, Шахівська сільська військова адміністрація повідомляє.
Згідно пункта 4 частини першої статті 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» передбачено, що військовозобов'язані, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, підлягають бронюванню.
Порядок бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану (далі - Порядок бронювання), а також Порядок та критерії визначення підприємств, установ 1 організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі - Критерії) затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час».
    Пунктом 3 Порядку бронювання визначено, що керівники органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій відповідають за включення військовозобов'язаних працівників до списків, а також за відповідність облікових даних військовозобов'язаних, зазначених у списку, їх військово-обліковим документам.
    Відповідно до пункту 3 Критеріїв підставою для прийняття рішення про визначення підприємств критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період є відповідність трьом або більше критеріям, зазначеним у пункті 2 цього Порядку.
    Починаючи з лютого 2023 року облдержадміністрацією, обласною військовою адміністрацією під час нарад та семінарів, що проводились за участю органів місцевого самоврядування, військових адміністрації населених пунктів, підприємств, установ та організацій, неодноразово наголошувалось на необхідності бронювання, а також надавались відповідні роз'яснення щодо механізму бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану та рекомендації керівникам підприємств щодо здійснення нарахування та виплати заробітної плати застрахованим особам у розмірі, що становить не менше розміру середньої заробітної плати у регіоні за ГУ квартал 2021 року (відповідно до даних Держстату).
    Стосовно ж підприємств, установ, організацій, яким необхідно забронювати своїх працівників, то спочатку необхідно визнати такі підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі критично важливі підприємства). На території Донецької області критично важливими підприємства визначаються Донецькою облдержадміністрацією, обласною військовою адміністрацією за критеріями, затвердженими розпорядженням голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 13 березня 2023 року № 93/5-23. Після цього списки направляються до облдержадміністрації для подальшого направлення до Генерального штабу для погодження. 
    Відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 № 1487, з метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють перевірку у громадян України під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікового документа, визначеного цим Порядком. Приймання на роботу, в тому числі по трудовому договору, по цивільно-правовій угоді (контракту), або приймання на навчання, взяття на персональний військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у РТЦК та СП. 
    У семиденний строк з дня видання наказу про прийняття на роботу (навчання), звільнення з роботи, завершення навчання (відрахування із закладу освіти) підприємства, установи та організації надсилають до РТЦК та СП повідомлення про зміну облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Також забезпечується подання до РТЦК та СП на його вимогу відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, персональний військовий облік яких вони ведуть. Не рідше одного разу на рік (у разі необхідності - періодично, тобто декілька разів на рік) проводиться звіряння даних списків персонального військового обліку з обліковими документами РТЦК та СП.
    Шахівська сільська військова адміністрація рекомендує розпочати процедуру визначення підприємств установ організацій критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, бронювання військовозобов’язаних працівників, провести звіряння з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки і з персонально-первинним військовим обліком Шахівської сільської ради згідно чинного законодавства.

file:///C:/Users/%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%9C%D0%92/Downloads/64146f85d0034911089390.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано