Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

В Шахівській сільській територіальній громаді відбулися заходи до Дня пам’яті жертв Голокосту та Дня пам’яті Героїв Крут.

Дата: 30.01.2024 13:49
Кількість переглядів: 169

 

В Шахівській сільській територіальній громаді відбулися заходи до Дня пам’яті жертв Голокосту та Дня пам’яті Героїв Крут.

 

Фото без опису

  27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами. Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.

   Приєдналися до вшанування жертв Голокосту, провівши бесіду - розповідь " Бабин Яр: трагедія і память", годину-реквієм «Голокост - шрам на серці людства», презентацію " Чужого горя не буває .

Заклади культури провели годину пам'яті "Трагедія Голокосту в Україні".

В бібліотеках оформлено книжково - ілюстративні виставки " Горить свіча і пам'ять полум'ям тремтить" , "Голокост – трагедія і героїзм ".

Фото без опису

Щороку, 29 січня , кожен українець схиляє голову перед пам'яттю про тих, хто в далекому 1918 році боронив незалежність України ціною власного життя, Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами. З метою вшанування пам'яті подвигу українських вояків, які полягли в бою під Крутами за волю України сільською бібліотекою разом з будинками культури проведені години пам'яті «Крути: Незгасна пам'ять і урок сьогодні»

Також відбувся відеоперегляд "Пам'ятаємо про Крути".  До уваги відвідувачів бібліотек представлено перегляд: " На Аскольдовій могилі: Український цвіт" та книжкову виставку " Пам'ятай про Крути..".

В загальноосвітнійх закладах  29 січня 2024 року проведено тематичні уроки:

 учні закладів освіти Шахівської громади долучилися до обласного онлайн-уроку «Памяті Героїв Крут». Метою заходу було розширення знань здобувачів освіти про трагічні події січня 1918 року під Крутами, формування патріотизму та громадянської свідомості молоді;

- в Золотоколодязькій школі пройшли тематичні заходи до Дня пам'яті Героїв Крутна яких ще раз нагадали молодому поколінню трагічну боротьбу українського народу на шляху становлення державності. Память полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання;

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – цей безсмертний вислів М.Т. Рильського.  Учні 8 кл. згадували трагічні сторінки історії України: 27 січня Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту та 29 січня День пам'яті героїв Крут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано