Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Добропільська ДПІ проводить інформаційні зустрічі для платників податків щодо застосування норм податкового законодавства

Дата: 07.02.2024 13:16
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

 

Фахівець Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області Олена Сузіна під час робочої зустрічі з платниками податків поінформувала присутніх  про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році.

 Звернула увагу, що фізичні особи, які отримали в 2023 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані подати до 1 травня 2024 року декларацію про майновий стан і доходи. Детально зупинилась на інформації щодо доходів, які підлягають декларуванню. Водночас скористатись правом на податкову знижку за витратами, понесеними в 2023 році, громадяни можуть до 31 грудня 2024 року.

Олена Сузіна акцентувала, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Крім цього, на зустрічі розглянули порядок застосування підприємцями касових апаратів при проведенні розрахункових операцій, правила заповнення платіжних інструкцій на сплату податків і зборів, а також обов’язкові умови оформлення на роботу найманих працівників роботодавцями.  

 Фахівці Добропільської ДПІ під час проведення інформаційних тренінгів акцентували, що платник може подати  декларацію про майновий стан і доходи  особисто до податкового органу за своєю податковою адресою, надіслати поштою або ж подати через засоби електронного зв’язку,  скориставшись електронним сервісом ДПС «Е-кабінет». Також подати декларацію громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова», який можна безкоштовно встановити на будь-який гаджет, що не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача.

Ще податківці поінформували платників податків про збільшення розмірів єдиного податку та єдиного внеску з 1 січня 2024 року. Зокрема, розмір єдиного податку для І групи складає 302,80 гривень, для ІІ групи - 1420,00 гривень, а мінімальний страховий внесок з ЄСВ становить 1562,00 гривні.

Поінформували, що для зручності платників податків у Центрі обслуговування платників є кабінет платника для обслуговування (надання консультацій) з доступом до мережі інтернет з комп’ютерною технікою та встановленим програмним забезпеченням для подання документів в електронній формі.

 

За отриманням усних консультацій з надання адміністративних послуг та практичної допомоги щодо подачі декларації в електронному вигляді та з питань роботи по використанню електронних сервісів від ДПС платники можуть звернутись до фахівців ЦОП Добропільської ДПІ за адресою: м. Добропілля, пров. Європейський, б.4.

Контактний телефон: 0976705206.

 

Звертаємо увагу, що запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Добропільській ДПІ – Електронну чергу. Щоб здійснити попередній запис необхідно звернутись до Контакт – центру ДПС за тел.: 0-800-501-00-7.

 

Отримуйте якісні послуги у зручний для Вас час.

 

Начальник управління

інформаційної взаємодії                                                           Вікторія ШВАЧКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано