A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ПЕРЕВАЖНА БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНЦІВ ПРОДОВЖУЄ ПІДТРИМУВАТИ ПРИЄДНАННЯ УКРАЇНИ ДО ЄС

Дата: 06.04.2024 13:02
Кількість переглядів: 23

Нове всеукраїнське опитування групи «Рейтинг», проведене від імені Міжнародного республіканського  інституту (IRI) показало, що підтримка вступу України до Європейського Союзу  та НАТО залишається високою серед більшості українців.

Опитування показує, що Україна прагне зближення із Заходом. 77% українців підтримали б приєднання до ЄС на противагу митному союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном.

Так, зокрема, 26% опитаних вважають, що Україні для того, щоб стати членом Європейського Союзу, знадобиться менше 3 років, ще 32% вважають, що Україна зможе стати членом ЄС за 3-5 років. 15% опитаних вважають, що вступ до ЄС займе понад 10 років, а 3% – що Україна не вступить до Євросоюзу.

Також 77% опитаних заявили, що голосували б за приєднання України до НАТО, якби референдум проводили сьогодні.

Загалом, за результатами опитування, абсолютна більшість українців вірить у те, що Україна переможе росію у війні, і оптимістично бачать майбутнє країни. Коли їх запитали, чи переможе Україна, переможе у війні з росією, 88% відповіли «так». Крім того, 80% вважають, що майбутнє їхньої країни виглядає «скоріше обнадійливим».

Довідково

Опитування проводилося по всій території України (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 17 по 21 лютого 2024 року. Метод опитування – Computer Assisted Telephone Interviews (CATI)– телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів.

Всього було опитано n= 2,000 жителів України віком від 18 років і старше. Вибірка не включає українців, які зараз не перебувають в Україні. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2.2%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано