Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Від яких інфекцій мають бути імунізовані працівники медичних, дослідницьких та промислових лабораторій?

Дата: 29.04.2024 12:00
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Працівники медичних, дослідницьких та промислових лабораторій мають бути імунізовані від таких інфекцій:

 

 

 

Гепатиту А У випадку досліджень вірусу гепатиту А чи участі у виробництві вакцини від гепатиту А (вакцина Хаврикс; мінімальний інтервал між 1-ю та 2-ю дозами – 6 місяців)
Гепатиту Б У випадку досліджень вірусу гепатиту Б чи участі у виробництві вакцини від гепатиту В (якщо працівник не був щеплений від гепатиту В в дитинстві – три дози вакцини Енджерикс з мінімальним інтервалом 1 місяць)
Японського енцефаліту У випадку роботи з вірусом японського енцефаліту. Бустерна доза за 12 місяців від первинного курсу, якщо ризик зараження зберігається
Менінгококової інфекції У випадку роботи зі зразками n.meningitidis – одна доза вакцини Менактра або Німенрикс. Бустерна доза за 5 років, якщо ризик інфікування зберігається
Поліомієліту У випадку роботи з вірусом поліомієліту та відсутності даних про щеплення – три дози ІПВ (мінімальний інтервал між 1-ю та 2-ю дозою – 1 місяць, мінімальний інтервал між 2 та 3 дозою – 6 місяців). В інших випадках – одна бустерна доза ІПВ, якщо є підвищений ризик інфікування. Можна використати для ревакцинації вакцину Бустрикс поліо, якщо потрібна також ревакцинація від кашлюку, правця та дифтерії. Якщо після отримання первинного курсу з 3-х доз підвищений ризик інфікування зберігається, вводиться 1 бустерна доза.
Сказу У випадку роботи з вірусом сказу (вакцина Верораб або Індіраб за схемою профілактичної вакцинації: 3 дози за схемою 0-7-28 днів, 1 бустерна доза за 1 рік, подальші бустерні дози кожні 5 років, якщо ризик інфікування зберігається)
Черевного тифу У випадку роботи з s.typhi
Жовтої лихоманки У випадку роботи з вірусом жовтоЇ лихоманки. Бустерна доза кожні 10 років, якщо ризик зберігається

Національний портал з імунізації 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано