A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Ідентифікація тварин.

Дата: 19.03.2018 10:02
Кількість переглядів: 727

        

                                     Шановні мешканці Добропільського району!

Добропільське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Добропільському районі інформує:

 

     02 березня 2018 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 грудня 2017 року № 639 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації свиней», зареєстрованого Міністерством юстиції України 07 лютого 2018 року за № 154/31606. (далі – Порядок)

      Згідно цього Порядку ідентифікація племінних і товарних свиней, що утримуються фізичними особами (особисті селянські господарства) або фізичними особами – підприємцями здійснюється не пізніше 60 днів від моменту народження тварини, але раніше, ніж вона залишить господарство.

       Для здійснення процедури ідентифікації поголів'я свиней звертатись до Добропільської районної державної лікарні ветеринарної медицини (Добропільський район, сел. Святогорівка, вул.. Привітна,21). Спеціаліст – зав. протиепізоотичним відділом Добропільської РДЛВМ Ліпатова Тетяна Іванівна тел. 066-420-85-17

         Згідно Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» затверджений від 04.06.2009 № 1445-VI юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з утримання розведення, переміщення, реалізації продуктивних тварин та продукції з них повинні проводити процедуру ідентифікації наявного в їх господарствах поголів'я, без проведення процедури ідентифікації та реєстрації вищевказане  забороняється. Порушення законодавства у сфері ідентифікації та реєстрації тварин тягне за собою цивільну, адміністративну, дисциплінарну або кримінальну відповідальність.

Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику здоров’я худоби і як наслідок – здоров’я людей, а також їх забезпечення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва.

Для проведення процедури ідентифікації великої та дрібної рогатої худоби звертатись:

Ліпатова Тетяна Іванівна – зав. протиепізоотичним відділом Добропільської районної державної лікарні ветеринарної медицини тел.- 066-420-85-17;

Ткаченко Тетяна Корніївна – зав. Золотоколодязькою Дільничною лікарнею ветеринарної медицини тел.. – 095-017-84-27;

Коненко Олексій Володимирович – зав. Шахівською дільничною лікарнею ветеринарної медицини тел.. – 099-069-00-92.

 

 

Адміністрація Добропільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано