A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2018 13:21
Кількість переглядів: 703

           Фото без опису

   В Україні 9 травня відзначають День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановлено як державне свято внаслідок ухвалення 9 квітня 2015 року Верховною Радою закону "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" в рамках голосування за пакет законів про декомунізацію.

   Раніше ця дата офіційно іменувалася Днем перемоги у Великій вітчизняній війні 1941–1945 років. Термін «Велика Вітчизняна війна» використовували в колишньому СРСР, щоб підкреслити, що у радянсько-німецькій війні 1941–1945 років громадяни захищали Радянський Союз як спільну Вітчизну.

   При вшануванні пам’яті полеглих у роки Другої світової війни, за словами голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, скасовується використання радянської символіки. Замість цього тепер офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам’яті та примирення (8 травня), є квітка червоного маку – загальноприйнятий у світі символ відзначення пам’ятних днів Другої світової війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано