A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Міжнародний День захисту дітей.

Дата: 31.05.2018 10:20
Кількість переглядів: 942

   Фото без опису

   Міжнародний День захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. У цей день світова спільнота закликає прислухатися до потреб дітей і особливу увагу приділити тим, хто з яких-небудь причин залишився без опіки рідних і близьких.

                          Історія започаткування Міжнародного дня захисту дітей

   Це одне з найстаріших міжнародних свят. Світ почав відзначати його щороку з 1950 року, після затвердження Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

  Пізніше цю ініціативу на міжнародному рівні підтримала ООН. Організація оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

  День захисту дітей служить додатковим нагадуванням дорослим про проблеми дітей. Йдеться про дотримання їх прав на життя, свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок та дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.

   ООН в 1959 році на засіданні прийняла Декларацію прав дитини. До неї увійшли статті, що закликають батьків, державні органи, неурядові організації визнати описані в документі права і свободи дітей, а також прагне до їх дотримання. Декларація ООН не мала обов'язкової сили, а носила лише рекомендаційний характер.

  Але незабаром права дітей закріпили на рівні міжнародного права. 20 листопада 1989 року ООН прийняла Конвенцію про права дітей. Її підписала 61 країна, а 13 липня 1990 року документ ратифікував СРСР.

  В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано