A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

До уваги! Період, за який наявна заборгованість з ЄСВ, не зараховується до страхового стажу

Дата: 20.09.2018 15:55
Кількість переглядів: 594

       Покровсько – Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області звертає увагу, що відповідно до внесених змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Страховий стаж - це період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше мінімального.

Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення.

З 1 січня 2018 року для виходу на пенсію у віці 60 років необхідно мати 25 років страхового стажу. Кожного року кількість років страхового стажу, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватися на один рік та з 1 січня 2028 року становитиме не менше 35 років.

Для зарахування фізичним особам-підприємцям повного місяця до страхового стажу необхідно сплачувати єдиний соціальний внесок в сумі, не меншій мінімального страхового внеску (819,06 грн. на теперішній час), а також подати звітність про нарахування єдиного внеску до територіальних органів ДФС. При цьому, обов’язок сплати єдиного соціального внеску не залежить від факту отримання чи неотримання доходу від підприємницької діяльності.

Нагадуємо про обов’язок сплати єдиного соціального внеску фізичною особою - підприємцем як за себе, так і за працівників, працю яких така особа використовує. Наголошуємо, що періоди, за які не сплачено єдиний соціальний внесок, не буде враховано у страховий стаж, що в подальшому вплине на майбутню пенсію.

Своєчасна й повна сплата єдиного соціального внеску – це гарантія того, що фізична особа – підприємець, або офіційно оформлений найманий працівник будуть відчувати себе соціально захищеними.

Звертаємо увагу, що за порушення строків сплати єдиного внеску передбачено як фінансову відповідальність (відповідно до ст.25 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування"), так і адміністративну, передбачену ст.1651 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано