A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

СВЯТКУВАННЯ ВОДОХРЕЩА В СЕЛІ НИКАНОРІВКА: КУПАННЯ В ОПОЛОНЦІ.

Дата: 24.01.2019 13:06
Кількість переглядів: 760

Фото без опису

 

19 січня 2019 року в селі Никанорівка відзначили останнє свято новорічного циклу — Водохреща.

Святкування почалося о 12-00год. із святкової літургії, на якій протоієреєм Сергієм Кравченко було проведено обряд освячення  води біля креста, на місці майбутнього будівництва храму. А  о 13-00 год. усі бажаючі вирушили на Середній ставок, що біля села, де мали можливість  скупатися в  ополонці.

На Водохреща люди пірнають в крижану воду, щоб очиститись та бути здоровим у наступному році. Віряни запевняють, що в цей день вода наділена цілющою силою.

Цього дня біля Середнього ставка було близько сотні людей: жителі Никанорівки та гості із міст Білицьке, Добропілля, Білозірське та с. Шахове. Бажаючих окунутися було багато, але були й такі, які просто спостерігали за сміливцями, відпочивали і спілкувалися між собою.

Біля ополонки чергували робітники Шахівського ЦБГ, які перед початком свята провели бесіду з громадянами про правила поведенки під час купання.

 Ініціатором організації місця для обрядового купання в ополонці  став голова громадської організації «Віра в людей» Рожко С.В., якого підтримала сільський староста Іваняк В.В.

  По закінченню свята  всіх односельців та гостей частували гарячим чаєм та традиційною смачною кашею від організаторів свята. Також були проведені цікаві зимові рухливі ігри та конкурси з призами, які підготували працівники Никанорівського СБК.

Сподіваємося , що це свято додасть всім нам міцного здоров’я, миру, добра, благополуччя та  подарує всім  світлу надію на прекрасне майбутнє.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано