A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Патрулювання пожежонебезпечних ділянок лісових насаджень у заповідній зоні «Гектова балка».

Дата: 22.07.2019 14:24
Кількість переглядів: 502

   Фото без опису

 

  Щороку на території Донецької області виникають десятки пожеж в природних екосистемах. Подібні займання завдають значної шкоди навколишньому середовищу та громадянам. Аби зменшити невтішну статистику фахівці Служби порятунку постійно проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами та посилюють взаємодію з представниками лісових господарств з метою протидії пожежам у лісових масивах.

22 липня фахівцями 19 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області спільно з працівниками Білозерського лісництва ДП «Покровське лісове господарство» було організоване та проведене спільне патрулювання пожежонебезпечних ділянок лісових насаджень у заповідній зоні «Гектова балка». Працівники Білозерського лісництва ДП «Покровське лісове господарство» ознайомили відпочивальників з розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації  про заборону відвідування населенням хвойних насаджень та заїзд транспортних засобів на територію лісового фонду у період надзвичайної небезпеки. У свою чергу, рятувальники нагадали відпочивальникам, що збереження лісових масивів від пожеж – громадський обов’язок кожного. Тож, громадяни повинні свідомо ставитися до пожежної безпеки, адже саме з вини людей найчастіше виникають загоряння: розпалене і забуте після відпочинку багаття, кинутий недопалок чи сірник - достатньо однієї іскри, щоб безжальний вогонь поглинув сотні квадратних метрів лісових насаджень. Співробітники Служби порятунку розповідали громадянам про статистику виникнення пожеж в природних екосистемах, наслідки, до яких вони можуть призвести та складнощі, які можуть виникати у процесі ліквідації пожеж в лісах.

На згадку громадяни отримали від рятувальників тематичні пам’ятки із зазначенням правил пожежної безпеки в природних екосистемах.

19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано