A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Річний звіт за 2019 р.

Дата: 04.02.2020 08:43
Кількість переглядів: 16090

ПОГОДЖЕНО:                                                                                                              ЗАТВЕРДЖУЮ:              Начальник відділу освіти та                                                                               Голова Шахівської с/ради

соціально-гуманітарної роботи                                                                        _____________В.М.Кучеріненко

Шахівської сільської ради                                                                                                                            _________________О.О. Шейко                                           

 

 

 

ТЕКСТОВИЙ ЗВІТ

 

 

Комунального закладу культури «Никанорівський СБК»

с. Никанорівка 2019 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміст звіту:

 

Вступ………………………………………………………………………  3 стор.

 

Структура клубного закладу……………………………………………..  3 стор.

 

Фінансова частина………………………………………………………...  3 стор.

 

Матеріально-технічна база……………………………………………….  4 стор.

 

Зовнішня діяльність клубного закладу………………………………….   4 стор.

 

Культурно-дозвіллєві заходи…………………………………………….   4 стор.

 

Самодіяльна художня творчість…………………………………………   7 стор.

 

Клуби за інтересами……………………………………………………....   7 стор.

 

Проблемні питання……………………………………………………….   7 стор.

 

Пропозиції щодо розвитку клубного закладу…………………………..   8 стор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Письмовий звіт директора за 2019 рік комунального закладу

"Никанорівський сільський Будинку культури"

 

Вступ.

    Комунальний заклад „Никанорівський сільський Будинок культури” є самостійним закладом, що діє створюючи умови для самостійної творчості, духовного розвитку, задоволення культурних потреб і організації відпочинку населення і перебуває у власності Шахівської ОТГ.

   Засновником клубного закладу було господарство КПС «40 років Жовтня», яке на теперішній час ліквідовано. В експлуатацію споруду введено в 1964 році.

    Робота закладу ведеться згідно річного плану, який розробляється наприкінці поточного року на наступний та затверджується головою Шахівської сільської ради.

Структура клубного закладу.

     Штат Никанорівського сільського будинку культури нараховує 2 працівника: директор СБК -  1 ставка; технічний працівник -  0,5 ставки. Оплата праці за рахунок місцевого бюджету.

Протягом року керівник закладу приймала участь в усіх семінарах, які проводились в районі та громаді.

Фінансова частина.

     На початку 2018 року з метою організації дозвілля населення, відродження і розвитку національної культури, покращення матеріально-технічної бази закладів культури з урахуванням висновків постійної комісії, Шахівська сільська рада вирішила затвердити тарифи платних послуг, що надаються закладами культури:

  • користування театральними костюмами – 1 день -100 грн
  • надання в аренду приміщень клубного закладу – 1 год.- 100 грн
  • вхідна плата за перегляд вистав, театральних постановок, концертів, спектаклів – 1 захід – 5 грн
  • тенісний стіл – 1 год – дорослі-10 грн; діти-5 грн
  • дискотека – 1 захід- 10 грн
  • WI-FI – 1 захід – 10 грн.

    Театральні костюми серед населення не користуються попитом; так як і приміщення закладу для аренди,на протязі 2019 року в приміщенні проводився ремонт.Теніс користується попитом серед молоді. Більярд поки ще не придбали.

З метою поповнення каси закладу в кінці заходів проводяться безпрограшні платні лотереї.

 Матеріально-технічна база.

  • Телевізор – 1(2019 р.)
  • Мікрохвильова пічь -1 (2019)
  • Ноутбук – 1 (2015 р.)
  • Принтер – 1 (2015 р.)
  • Акустична система: колонки -2, підсилювач -1, мікшерний пульт -1, мікрофон -2, світові прибори -2, світовий прожектор (2016 р.)
  • Штучна ялинка (2016 р.)
  • мультимедійний проектор та екран(2018р.)

Костюми: сценічний український жіночий (2012р.) -4, шаровари українські (1989 р.)-4.

У грудні 2018 року придбали заплановані новорічні костюми на 30 тис. грн та ялинкові прикраси.

Зовнішня діяльність клубного закладу.

    Колектив комунального закладу тісно співпрацює з Никанорівською ЗОШ, дитячим садком "Берізка", громадськими організаціями, товариствами. Творчим результатом такої співпраці є різні за формою та тематикою культурно -дозвіллєві заходи.

Культурно-дозвіллєві заходи.

    Робота комунального закладу "Никанорівського СБК " спрямована на розвиток аматорського мистецтва з різних видів та  жанрів народної творчості. Велика увага приділяється організації та задоволенню культурних потреб різних вікових категорій населення громади. З цією метою проводяться культурно-мистецькі заходи: тематичні, розважальні програми, театралізовані свята, мітинги, святкові концерти до державних, календарних та інших визначних дат.

    На базі СБК постійно діє 2  гуртка, в яких задіяно 18 учасників. Гуртки мають різну жанрову направленість -  вокальну та  естрадних мініатюр.

 

Основними завданнями закладу є :

  • організація культурного дозвілля громадян;
  • організація та діяльність творчих гуртків та любительського об’єднання;
  • розвиток аматорського мистецтва;
  • розвиток дітей в центрі технічної творчості;                                                             
  • організація і проведення конкурсів, виставок, різних культурно - дозвілевих форм показу результатів творчої діяльності утворених та

діючих формувань;

  • тощо.

    Протягом 2019 року працівниками Будинку культури було проведено різні за формою та тематикою культурно-дозвіллєві заходи.

    Нашими відвідувачами є жителі та гості нашого села різних вікових та соціальних категорій.

    Розпочався наш культурний рік з відзначення Різдва Христового та різдвяних свят. Мабуть, не знайдеться такої людини, а тим більше дитини, яка б не любила отримувати подарунки. Але не меншою радістю є дарувати щастя іншому, готуючи сюрпризи. Тому у різдвяні дні так багато людей ходять вітати та бажати людям добра і щастя.

     Традиційно, на початок кожного року, щедрувальні гурти організовувались як серед дорослого покоління, так і серед дітей , ходили по домівкам жителів села Шахове несучи радість Нового Року. Таке видовищне свято сприяє популяризації, відродженню національних традицій, свят та обрядів українського народу.

     Тісно співпрацює з нашим закладом настоятель Білицького храму протоієрей Сергій Кравченко, якого запрошуємо кожного року правити службу на більшість обрядових свят: Водохреща, Стрітення Господнє, Пасха (проводиться обряд свячення пасок), Трійця, Спас.

    В цьому році започатковано фестиваль «Квітка Донбасу» в заказнику Гектова Балка,який припадає на перше травня,час цвітіння Півонії тонколистої(Воронці).Таким чином ми закликаємо берегти природу,а особливо рослини та квіти занесені до Червоної книги .

Патріотичне виховання – одне із основних форм роботи творчого колективу нашого Будинку культури. Тому саме з цією ціллю в травні провели мітинг-реквієм до Дня перемоги разом із школою та дит. садком; в серпні пройшов урочистий концерт приурочений Дню Незалежності  "У нашім серці - Україна"; в вересні мітинг-вшанування до дня визволення Донбасу «Ти пам’ятай, ніколи не забудь». Також впродовж року проводилися тематичні вечори, бесіди та книжкові виставки, покладання квітів.

    Велика робота проводиться з дітьми та молоддю. Для цієї категорії організовується та проводиться велика кількість заходів: день Студента, день Св. Валентина,Масляна, день Молоді – для молоді та дитячи ранки до всесвітнього дня захисту дітей і до дня Св. Миколая. Всі учасники, які приймали участь в заходах отримували різні подарунки, а спонсором, як завжди була Шахівська сільська рада головою якої є Кучеріненко Володимир Миколайович.

   

Знаковою подією в цьому році був проект від Фонду «Ізоляція» -це «Гуртобус» в с.Никанорівка. Гуртобус – це новий проект платформи культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ, створений у співпраці з Посольством США в Україні. Це звичайний пасажирський автобус, він був перетворений в мобільний культурний центр, в якому проходять воркшопи, лекції, семінари, кінопокази, виставки,а також в ньому  функціонує бібліотека.В нашому селі таке було вперше і сподіваємось не в останнє.

 

Прищеплення у молоді поваги до літніх людей є однією з головних цілей закладу культури, тому у вересні привітали концертом людей похилого віку.

 

    Для наших близьких і рідних людей: мамам, бабусям, дружинам, донечкам, коханим були присвячені святкові концерти до дня 8 березня та до дня матері.

    Також впродовж року проводилися для односельчан, гостей та запрошених різні масові гуляння, вікторини, конкурси та розважальні програми як біля Будинку культури, так і на березі ставу, що біля нашого села.

    У Никанорівському СБК діють впродовж всього року розважальні програми для іменинників, за бажанням відвідувачів вечора-зустрічи у тісному колі, танцювальні програми та вечори-відпочинки для тих, кому за…

    Та в цьому році для наших односельчан та жителів сусідніх сіл було, мабудь, самим феєричним святом – день села присвячене 55-річчю Никанорівського сільського будинку культури. На свято були запрошені всі завідуючі будинку культури,художні керівники,творчі колективи,технічні працівники,кіномеханіки та бібліотекарі. Зійшлися-з'їхалися земляки, гості, вихідці села, які живуть за межами рідного краю.Головним гостем свята став депутат Верховної Ради Требушкін Р.В.,який привітав жителів села,працівників будинку культури. Особливою увагою, щирими словами привітань, мелодійними піснями від учасників місцевої художньої самодіяльності та подарунками від Шахівської громади відзначили новонароджених жителів 2019 року. В номінаціях приймали учать шість сіл: Суворово, Никанорівка, Дорожнє, Іванівка, Вільне і Нове Шахове.

    Після закінчення святкового концерту проводилися лотерея, різноманітні ігри та змагання, де переможці отримували цікаві подарунки. І вже вдруге жителів села вітала кавер-група «LUNAR SUN» із Луганської області. Гуляння продовжувалось до опівночі.

    Саме збереження минулого та розвиток у майбутньому допоможуть нам свідомо стати одним народом. Саме сплетіння поколінь і є наш рід, а родовід свій повинна знати кожна людина, адже у кожного із нас така цікава історія... Історія нашого села та будинку культури не менш цікава. 

    Творчий колектив Будинку культури тепло вітав односельців з Днем працівника сільського господарства.Гостей зустрічали хлібом-сіллю. Після концерту гостей свята пригощали чаєм, караваєм та різними смаколиками.

                                                   

    Всього у 2019 році Никанорівським СБК було проведено заходів (різних за формою та тематикою) урочистостей та святкових концертів до свят – 34, які зібрали 960 глядачів. Не так багато, як хотілося б, але у нас малонаселенні села,а також під час ремонту  не зручно проводити заходи,так як дуже брудно,галасно працює інструмент та не завжди безпечно.                                                    

Самодіяльна художня творчість.

    У КЗ "Никанорівський сільський будинок культури" протягом 2019 року вели свою роботу 2 дитячи гуртки ,1 дорослий . Кількість учасників гуртків 27 чоловік. На базі закладу працюють:

  • вокальний гурток  "Дзвіночки" -10 чол. (керівник Гришкова Ю.В.)
  • гурток естрадних мініатюр"Суфлер"–10 чол. (керівник Гришкова Ю.В.)
  • Аматорський фольклорний колектив української народної пісні «Кумасеньки» - 7 чол.(керівник Гришкова Ю.В.)

    Робота гуртків СБК ведеться згідно встановленого графіка.

    Репертуар для гуртків формується з інтернету. Усі учасники гуртків приймали активну участь у проведенні усіх запланованих заходах, затверджених перспективним планом роботи на 2019 рік, та заходах, які проводились в громаді.

Клуби за інтересами.

Був створений центр науково-технічної творчості »Наука – це світ цікавих речей» -15 чол.(керівник Гришкова Ю.В.).Центр мобільний,відвідали с.Нове Шахове,с.Новоторецьке,с.Шахове.

Проблемні питання.

    В цілому роботу клубного закладу в звітньому році можна вважати задовільною.Майже всі заплановані річним планом заходи були проведені, гуртки працювали весь рік. Все це проводиться незважаючи на те, що в будинку культури проводився капітальний ремонт. В умовах ремонту  ми не змогли організувати  100% ефективну роботу закладу культури, впроваджувати нові форми роботи, організовувати надання платних послуг шляхом залучення концертних груп та колективів.

Ще б хотілося, щоб нам виділили хоча б 0,5 ставки на художнього керівника,особливо тепер після капітального ремонту .

Пропозиції щодо розвитку клубного закладу.

    Створити молодіжний центр .

 

 

 

 

Директор Никанорівського СБК                                   Гришкова Ю.В.

                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано