A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ОТРИМАЙ ДОВІДКИ ПРО СТРАХОВИЙ СТАЖ ДИСТАНЦІЙНО

Дата: 09.07.2020 12:59
Кількість переглядів: 453

 

Внаслідок запровадження карантинних заходів та зниження соціальної активності українці все частіше вирішують питання дистанційно.

Найбільш популярним серед населення дистанційним сервісом Пенсійного фонду України є формування довідки про загальний трудовий та страховий стаж, дані про нараховану заробітну плату (дохід або грошове забезпечення), які можна отримати на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua). Так, щоб отримати довідки про страховий стаж (форми ОК-5, ОК-7 тощо) застрахованим особам потрібно на вебпорталі обрати категорію “Портал електронних послуг” та перейти в категорію “Дані з реєстру застрахованих осіб” (даний сервіс надається для користувачів, які увійшли на вебпортал за кваліфікованим електронним підписом).

Довідка ОК-5 формується за період з 2000 року та містить відомості про суми заробітку для нарахування пенсії і страховий стаж;

Довідка ОК-7 формується за період з 2011 року і містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок (в межах максимальної величини) та страховий стаж. В основному дана довідка використовується задля визначення страхового стажу для нарахування допомоги по безробіттю та інше.

 Додаток 9 або “Довідка про трудовий та страховий стаж” формується за період з 2004 року і не містить суми нарахованої заробітної плати, але в ній чітко визначено, за який період внески сплачено в повному обсязі, а за який — частково. Наразі роботодавці активно використовують її для визначення страхового стажу під час нарахування допомоги у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано