A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

До 140- річчя від дня народження В.К. Винниченка, українського письменника, публіциста.

Дата: 24.07.2020 10:35
Кількість переглядів: 759

26 липня громадскість України відзначатиме 140-річчя від дня народження українського прозаїка, драматурга, політика, громадського діяча Володимира Кириловича Винниченка. 

Народився він 26 липня(ст. ст. 16) 1880 року на Херсонщині в родині селян. Навчався у сільській народній школі, у Єлісаветградській гімназії, а згодом у Київському універсітеті.

В літературу В. Винниченко увійшов у 1902 році і відразу здобув визнання своїми творами.  Літературна спадщина письменника - золотий фонд України  Драматургія В. Винниченка була популярна за кордоном. П'єси "Чорна Пантера і Білий Ведмідь", "Закон", "Гріх" перекладено німецькою мовою та поставлено на німецькій та інших європейських сценах. 

Нині творча спадщина В. Винниченка може, нарешті, посісти належне їй по праву місце, адже ніщо тепер не заважає справедливо визнати письменника, справжнього патріота, що півжиття провів за кордоном, беззаперечним талантом.

З нагоди ювілея письменника в бібліотеці створена книжкова виставка "В. Винниченко: життя, діяльність, творчість". До уваги відвідувачів представлені видання художніх творів , література, присвячена його політичній та громадській діяльності. Запропонована література дасть змогу читачам відкрити для себе В. Винниченка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано