ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА НАГАДУЄ
Дата: 24.02.2023 09:03
Кількість переглядів: 398
З метою запобігання захворювання та профілактики гострих кишкових інфекцій серед населення оператору ринку необхідно:
- Здійснювати завезення харчової продукції та сировини тільки за наявності документів, що піддтверджують походження цієї продукції, її якість та безпеку;
- дотримуватись умов зберігання продуктів харчування, осбливо тваринного походження (м'ясо, ковбасні вироби, молоко та молокопродукти, яйця, риба та рибопродукти та ін.) та швидкопсувних продуктів;
- звертати увагу на маркування продукції, дату виготовлення та дотримуватись термінів її реалізації;
- дотримуватись умов режиму дезінфекції приміщень, обладнання, використовувати дезінфекційні, миючі та антисептичні засоби, дозволені МОЗ;
- слідкувати за станом здоров'я персоналу — реулярно проходити обов'язкові профілактичні медичні огляди.
В роботі керуватись нормативними актами: “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” (4004-12), “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” (771/97-ВР), Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами № 185/11.07.2003 та ін.
Лікар з гігієни харчування відділу державного
нагляду за дотиманням санітарного законодавства
Покровського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області
Микола НОСОВ