День Європи в Шахівському СБК
Сьогодні, 9 травня, ми відзначили День Європи та представили Хорватію з її національними стравами. Хорватія — країна на перехресті центральної та південно-східної Європи на заході Балканського півострова. Межує зі Словенією на півночі, Угорщиною на північному-сході, Сербією на сході, Боснією і Герцеговиною та Чорногорією на півдні, розділяє морський кордон з Італією. Столиця країни Загреб є найбільшим містом і однією з первинних адміністративно-територіальних одиниць нарівні з двадцятьма жупаніями. Хорватія має площу 56 594 км².
Паштицада — хорватська національна страва з тушкованої яловичини, приготована в спеціальному соусі, популярному в Хорватії. Її часто називають Далматинська паштицада, адже вона бере початок у Далмації. Це страва для важливих свят, включаючи весілля. Її зазвичай подають з ньокі або домашньою пастою.Паштицаду називають вершиною хорватської кухні.
Бурек - пиріг з м'яса. Готується з шарового тіста. Додатково до нього можуть додавати картоплю або сир.