A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Новини

До Дня вишиванки

Вишиванка в Україні завжди відігравала велику роль. Це наш український фольклор, наш національний оберіг і ідентичність України. Вишиванка-це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.  До Дня вишиванки бібліотека презентувала виставку-вернісаж «Барвисте свято», а також відбувся народознавчий віночок "Українські вишиванки наче радуги світанки".

12:55 19.05.2020

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 Травня в Україні вшановують День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу – пам’ять про злочинні акції, сплановані керівною верхівкою колишнього Союзу РСР та здійснені радянськими органами у 1944році, які привело до масових людських жертв та завдали непоправної шкоди кримськотатарського народу, розвитку його культури, трагічним чином вплинули на його історичний шлях. До цього трагічного дня в бібліотеці підготовлена спеціальна підбірка тематичних матеріалів та створенатематична поличка: «Чужа молитва».

14:15 15.05.2020

До Дня Перемоги

8 Травня до Дня пам’яті та примирення жертв Другої світової війни був проведений літературно-історичний альманах «Роки війни 1941-1945»

12:04 14.05.2020

До Дня Народження Лесі Українки

До Дня Народження української поетеси Лесі Українки пройшов поетичний час: «На крилах Лесіних пісень». Під час перегляду слайдів читачі дізнались про життя та цікаві факти з біографії талановитої та сильної духом поетеси, познайомились з книжковою виставкою: «Ні! Я жива!». Слухали вірш дітей та зіграли уривок з твору « Лісова пісня» з  участю лісової дівчини «Мавки"

20:54 26.02.2020

До Дня героїв Небесної Сотні

До Дня героїв Небесної Сотні в бібліотеці проведено патріотичну годину .«Героям Слава!» У заході лунали вірші, також була представлена виставка «Щоденник майдану». Біля виставки велась розповідь хронології подій на Майдані. Знайомили з книгами в яких висвітлюється подвиг героїв Небесної Сотні та воїнів АТО: « Аеропорт», «П’ять секунд, п’ять днів», «Іловайськ». На честь героїв Небесної Сотні  було запалино свічу пам’яті.

20:46 20.02.2020

Свято до Дня Святого Валентина

«Під знаком Купідона»- під такою назвою 14 лютого в бібліотеці пройшла розважально-пізнавальна година до Дня святого Валентина. Під час заходу читачі познайомились  з історією виникнення свята закоханих, учасники дізнались хто такий Валентин, розповідали вірші та співали пісні  про кохання. Переглянули відеоролик «Валентинів день». Діти власноруч робили «валентинки» і дарували їх своїм рідним і коханим людям

21:22 15.02.2020

До Дня героїв Крут.

Бібліотекар познайомила присутніх з історичною довідкою тих подій. Учні згадали ім’я тих юнаків-крутянців, яких зберегла нам історія, висловили свої думки щодо сьогодення та подій в Україні. Діти декларували вірші, переглянули відеоматеріали. Запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Крут.

21:00 07.02.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано