A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Виховна робота

Міжнародний день прав людини

 В нас людина кожна знає, Чим займатись вона має. Гарантує нам це право Основний Закон держави. Він дає дорослим й дітям Вільно і щасливо жити. Всі його повинні знати, І вивчати, й шанувати.

21:25 10.12.2022

Я маю право на життя без насильства

       У межах Всеукраїнської  акції  «16 днів проти насильства» на базі Шахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено онлайн зустріч на тему «Я маю право на життя без насильства». Головною метою заходу було вирішення наступних проблем:

15:36 08.12.2022

7 ГРУДНЯ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього. Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка. Дівчата та жінки раніше носили хустку впродовж усього року. При цьому вона була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Хустка була ознакою соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Вона також свідчила і про рівень достатку родини, адже заможні жінки покривали голову хустками із дорогих тканин, бідні – із дешевших.

20:59 07.12.2022

День пам'яті студенток, розстріляних у Монреалі

6 грудня1989 року у Політехнічній школі Монреаля злочинець Марк Лепін розстріляв 14 студенок та поранив 13 інших.Причиною масового вбивства жінок стало те, що з початком «тихої революції» у Квебеку у 1960-х роках жінки, заохочені рухом фемінізму, почали відігравати значимішу роль у житті суспільства. Система заохочень для жінок у коледжах та університетах викликала незадоволення у частини чоловіків, які вважали такі заходи дискримінаційними. 25-річний Марк Лепін звинувачував фемінізм та жінок у своїх життєвих негараздах та неможливості потрапити до Політехнічної школи Монреалю.

21:20 06.12.2022

6 ГРУДНЯ – ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

Сьогодні день найкращої армії в світі! День Збройних Сил України. Шановні воїни! Вами захоплюється весь світ і пишаються українці! Ви — наші захисники й захисниці, що не бояться ворога, а сміливо йдуть у бій.

21:04 06.12.2022

Всесвітній день домашніх тварин

30 листопада – справжнє свято для тих, хто обожнює кішок, собак, папуг та інших домашніх тварин. Подія має міжнародний характер та називається Всесвітнім днем домашніх тварин. Тварини не дарма називаються меншими братами людини, адже вони потребують турботи та піклування. Особливо це стосується домашніх вихованців, які цілковито залежать від свого господаря.

20:47 30.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано